Jahači apokalipse opet divljaju: Oskrnavljeno partizansko groblje u Mostaru
U vremenu policijskog sata, u vremenu ograničenog kretanja, u vremenu zabrane kretanja za mlađe od 18 godina i starije od 65 godina jahači apokalipse ponovno divljaju na Partizanskom spomen groblju u Mostaru, navodi se u saopćenju koje je danas medijima poslao UABNOR Mostar.
"Uništene su brojne spomen ploče palim antifašistima Mostara. Nakon ovog neofašističkog orgijanja odgovorni za čuvanje javnog reda u gradu ne mogu reći da su to učinili maloljetni huligani, jer maloljetnicima je zabranjeno kretanje. Rušenje je, po svim indicijama učinjeno noću, u vrijeme kada se mogu kretati samo oni sa posebnim dozvolama", ističe se.
Iz UABNOR-a su zaključili i sljedeće:
”Tko je u ovom vremenu i po čijem nalogu rušio nacionalni spomenik Bosne i Hercegovine? Rušenje nacionalnih spomenika je rušenje države, a za rušenje države obaveza je svih da sankcioniraju izvršitelje Ne prihvaćamo više nedjelovanje, jer nedjelovanje je suučesništvo."
Mi, antifašisti Mostara, nastavili su, "tražimo hitnu i efikasnu akciju i istragu o ovom događaju. Pozivamo državne sigurnosne agencije da se uključe, jer 25 godina nakon rata od lokalnih policijskih struktura nikada ništa ozbiljno nije poduzeto. Smrt fašizmu-Sloboda narodu!”

(10. april 2020.)

Komentariši